میلگرد بستر+قیمت استثنایی روز 1403/9/1

کاربرد میلگرد بستر

مقاوم‌سازی ساختمان در برابر زلزله  روش‌های مختلفی اجرا می‌شود که یکی از پرکاربردترین آنها استفاده از میلگرد بستر می‌باشد. در این اینجا می‌خواهیم در مورد میلگرد بستر، انواع آن و کاربرد‌هایش بحث کنیم این میلگردها دارای شیارهای آجدار در سطح خود هستند تا تماس بهتری با ملات یا بتن برقرار کنند. فولاد در طول زمان دچار فرسایش می‌شود، سطوح این نوع میلگردهای فولادی را با پوششی از جنس روی می‌پوشانند. این پوشش قابلیت ضد زنگ دارد و باعث افزایش عمر میلگرد و پیشگیری از فرسایش زود هنگام این میلگرد‌ها می‌شود. در نتیجه با این کار، کیفیت و طول عمر میلگرد افزایش پیدا می‌کند.

 

اجرای میلگرد بستر

برای اجرای این روش، پیش از دیوارچینی می‌بایست بست آن را به حالت افقی به سازه وصل کرد. در سازه های فلزی نصب با استفاده از میخ مخصوص فلز و تفنگ و یا بوسیله جوشکاری صورت می‌گیرد و به حالت حداقل مجموع 4 سانتی‌متر در هر 4 سمت، بست وصل می‌کنیم. اما در سازه بتنی یا از میخ مخصوص بتن و تفنگ آن و یا با استفاده از پیچ و رول بولت انجام می‌شود. بر اساس آیین‌نامه، محل قرارگیری این نوع میلگرد در هر 50 سانتی‌متر می‌باشد.

نصب میلگرد بستر

در مرحله بعد در زمان دیوارچینی 20 سانتی‌متر انتهایی این میلگرد را خم می‌کنیم (90 درجه). سپس آن را درون بست قرار می‌دهیم. در انتها، میلگرد درون رج مورد نظر روی بلک‌ها قرار می‌گیرد و ملات روی این میلگرد تا روی بست به اندازه حداقل 1.5 سانتی‌متر اجرا می‌شود. در گام بعدی اگر طول دیوار ما بیشتر از 360 سانتی‌متر باشد، باید همپوشانی به اندازه 25 سانتی‌متر و یا 75 برابر سایز قطر آن میلگرد، اجرا می‌کنیم و سپس میلگردها را بوسیله مفتول می‌بندیم.

سایز استاندارد میلگرد بستر در بازار

میلگرد بستر بطور معمول با طول سه متر و مفتول چهار میل (قطر 4 میلی‌متر) تولید می‌شود. ولی یک سری از کارخانه‌ها به سفارش مشتریان این نوع میلگرد را با مفتول 6 میل هم تولید می‌کنند. عرض میلگرد بستر هم در سایز‌های 5.5 ،11 و 15 سانتی‌متر می‌باشد. وزن میلگرد بستر با توجه به عرض میلگرد و طول آن متفاوت می‌باشد و با محاسبات ریاضی به دست می‌آید. اما  معمولا وزن میلگرد بستر نردبانی 5.5 سانتی‌متری حدوداً 670 گرم، میلگرد نردبانی 11 سانتی‌متری، 730 گرم و در نهایت نوع نردبانی و در سایز 15 سانتی‌متر دارای وزن 770 گرم می‌باشند.
میلگرد بستر

 

قیمت استثنایی میلگرد بستر سایز 4

 

آخرین بروزرسانی    1403/09/01

 

قیمت (تومان) ضخامت حالت سایز
33000 15 شاخه 3متری 4
31000 5.5 شاخه 3متری 4
32000 11 شاخه 3متری 4

استاندارد 2800 ملی ایران درباره میلگرد بستر صحبت کرده است.

تفاوت میلگرد بستر و والپست

وال پست به کلافی گفته می‌شود که در میان دیوارهای یک ساختمان قرار می‌گیرد تا دیوارها یکپارچه باشند. وال پست در مقابل مخاطراتی مانند زلزله، بادهای شدید و … باعث استحکام دیوار و ساختمان می‌شود. نام دیگر وال پست، نگهدارنده دیوار است

انواع وال پست

وال پست دارای انواع مختلفی است که در مجموع به سه دسته کلی تقسیم می‌شود. انواع وال پست عبارتند از:

وال پست افقی
• وال پست عمودی
• وال پست ترکیبی

تفاوت وال پست و میلگرد بستر | اجرای میلگرد بستر در وال پست

شباهت میلگرد بستر و وال‌ پست

در کنار شرح تفاوت وال پست با میلگرد بستر، قطعا شباهت آن ها نیز از سوالات علاقه مندان به این حوزه است. وال‌پست و میلگرد بستر هر دو به منظور مقاوم سازی دیوارها در برابر نیروی خارجی طراحی می‌شوند. در واقع، این دو محصول برای تقویت دیوارها در برابر تمامی نیروهای کششی، برشی و خارجی استفاده می شوند.

کدام را انتخاب کنیم؟ میلگرد بستر بهتر است یا وال‌ پست؟

با بررسی تفاوت بین وال پست و میلگرد بستر، بهتر می‌توانیم تصمیم بگیریم که کدام یک را برای مقاوم‌سازی پروژه انتخاب کنیم. این دو محصول، دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند و البته معایبی نیز دارند. به همین دلیل، هر کدام می توانند بهترین گزینه در پروژه های متفاوت باشند.

  • میلگرد بستر، مدت ها است که بین دیوار و ستون برای مقاوم‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از این منظر، جایگزین مناسبی برای وال پست خواهد بود. در همین راستا استفاده از میلگرد بستر، مزایایی همچون استحکام بهتر و صرفه جویی در هزینه ها را به همراه خواهد داشت. در عین حال، از جمله معایب میلگرد بستر این است که در صورت عدم استفاده از میلگرد با قطر مناسب، استقامت دیوار به خطر خواهد افتاد.
  • با این حال، استفاده از وال پست با هدف نگهداری از دیوار و انتقال نیروهای خارجی، مانند نیروهای طوفان، زلزله و … نیز می تواند گزینه قابل تأملی باشد. ولی تجربه زلزله های اخیر نشان می دهد استفاده از وال پست، آنطور که انتظار می رفت جوابگو نبوده است. زیرا زمان اعمال نیروی زلزله یا باد به سازه، اندرکنش سازه و دیوارها باعث ورود نیروهای متقابل به هر دو می شود. در نتیجه، این تنش باعث رفتار غیرقابل پیش بینی در سازه، به خصوص زمان وقوع زلزله خواهد شد.

با توجه به مشخصات و ویژگی‌هایی که در بررسی تفاوت میلگرد بستر و وال پست بیان کردیم، باید گفت میلگرد بستر، قطعاً گزینه بهتری خواهد بود.

gmail (2)
whatsapp (1)
telephone
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *